Zielone ostre oliwki nadziewane papryczką Piri-Piri w słoiku

✅ Termin przydatności do spożycia: 30/07/2024  Waga netto: 345 g, po odsączeniu 185 g Składniki: Oliwki (44%), Piri-Piri (10%), Solanka (woda, sól), Kreteńska oliwa z oliwek Extra Virgin (8%), Kwas mlekowy, Kwas cytrynowy (regulator kwasowości)
Są niskokaloryczne, pełne witamin i zdrowych kwasów tłuszczowych. Można je serwować na wiele sposobów. W naszej ofercie znajdziecie Państwo doskonałej jakości oliwki prosto z Grecji !!!

35,99 zł
Brutto
Ilość

Zielone oliwki nadziewane czerwoną papryką Piri-Piri - połączenie tylko dla odważnych!
Duże, mięsiste greckie zielone oliwki spotkamy najczęściej w północnej Grecji na Półwysepie Chalkidiki. Oliwki te mają charakterystyczny, wydłużony kształt, zielony naturalny kolor, doskonały smak i aromat. Greckie oliwki świetnie komponują się na ciepło w wielu sałatkach, makaronach, w pizzy i w daniach głównych kuchni śródziemnomorskiej.Oliwki CRITIDA nadziewane papryczką piri piri to połączenie delikatnego smaku oliwek i wyjątkowej ostrości papryczek piri piri. Te dwa odmienne światy idealnie komponują się w ramach jednej przekąski i podbiją serca nawet największych smakoszy.
 
 

Oliwki - właściwości, witaminy i wartości odżywcze

Oliwki, mimo że są bogatym źródłem kwasów tłuszczowych to produkt niskokaloryczny. 25 g czyli 10 oliwek to zaledwie 37 kcal !! W takiej porcji otrzymujemy cały pakiet odżywczych składników. Przede wszystkim kwas oleinowy, który zmniejsza aktywność genu odpowiadającego za występowanie raka piersi oraz chroni serce i naczynia zmniejszając ryzyko chorób krążenia. Do tego oliwki bogate są w witaminy z grupy B ważne dla dobrej kondycji skóry, układu nerwowego i przemiany materii oraz prowitaminy A, witaminy C i E - czyli całego pakietu ochronnego przed działaniem wolnych rodników. Oliwki zawierają też cenne minerały: fosfor, potas, żelazo, miedź i sporo błonnika.

1800
33 Przedmioty