Vendema pasta z oliwek 200g naturalna bez konserwantów

Oliwki Kalamata zostały zmieszane z oliwą z oliwek Vendema i przekształcone w tę wspaniałą pastę.

Profil smakowy: Gładki, słony, słodki i lekko kwaśny.

Pochodzenie: Grecja, Serres

Opakowanie: słoik

Masa netto : 200 g

Termin ważności: 05.06.2025r.

Łączenie z potrawami: Posmaruj nią kromkę świeżego i chrupiącego chleba na zakwasie lub wymieszaj łyżkę z makaronem aglio olio, aby stworzyć idealne połączenie.

37,04 zł
Brutto
Ilość

Pasta z oliwek Kalamata

 

Vendema oznacza dobre zbiory. Na dobry rok.

Jest to mała rodzinna firma, dla której jakość produktu to to, co liczy się najbardziej. Jak sami piszą „To, co zbieramy w danym okresie, definiuje jego jakość. Nie chodzi o to, ile mamy, ale co mamy. Nasi przodkowie oceniali rok na podstawie obfitości zbiorów oliwek. Ale to było znacznie więcej niż ich zysk handlowy. To było znacznie więcej niż ich zapasy. Chodziło o współpracę, na którą pozwalał dobry rok, chodziło o ekspansję, chodziło o imprezę sezonu, o wspólną pracę i świętowanie, chodziło o doświadczanie natury i jej obfitości.”

Oliwki  zebrane są w październiku – listopadzie (półkula północna) każdego roku, co oznacza, że nasiona osiągają najlepszą wartość odżywczą, aromaty i smaki. Są  miażdżone  kilka minut po zbiorach, aby uniknąć wyślizgujących się składników odżywczych.

PASTA Z OLIWEK to idealny dodatek do greckiej pity, chleba, warzyw, a także do ryb i mięs. Można posmarować nią tosty, grzanki czy krakersy. Pastą z oliwek można również faszerować jajka na twardo. Jej wspaniały smak świetnie współgra z wędlinami, serami i warzywami. Powstaje z obranych oliwek, skórka jest usuwana mechanicznie pod ciśnieniem, dzięki czemu otrzymujesz wyjątkowo smaczny i czysty produkt z miąższu oliwki. Idealne źródło witaminy A, wapnia, fosforu, żelaza, magnezu i sodu.

Pasta z oliwek to świetny pomysł na zdrową i oryginalną przekąskę.

2882
600 Przedmioty