Greckie kapary w solance, gotowe do podania 105g

Składniki: Kapary, woda, ocet, sól,

Waga: 105g

Termin ważności: 26.09.2025

Kuchnia środziemnomorska bez kaparów byłaby niespełniona.

9,49 zł
Brutto 1-2 dni
Ilość

Znakomity składnik kuchni greckiej i śródziemnomorskiej. Ma szerokie zastosowanie w celu nadania smaku delikatnym potrawom i sosom. Dodatkowo kapary stosowane są jako pikantny dodatek do letnich sałatek z pomidorami lub z kapustą.

Kapary można dodawać do sałatek, makaronów, ryb, marynat warzywnych. Najlepiej dorzucać garść lub dwie już na wykończone danie.

Caper zachowuje również właściwości lecznicze. Kora korzenia jest stosowana w leczeniu różnych chorób, takich jak artretyzm, reumatyzm, choroby skóry.

1388
56 Przedmioty