OPHELIA Kapary w solance 250g

✅Składniki: Kapary, woda, ocet, sól,

✅Waga: 250g

✅Termin ważności: 16.10.2025

18,04 zł
Brutto
Ilość

Znakomity składnik kuchni greckiej i śródziemnomorskiej. Ma szerokie zastosowanie w celu nadania smaku delikatnym potrawom i sosom. Dodatkowo kapary stosowane są jako pikantny dodatek do letnich sałatek z pomidorami lub z kapustą.Kapary można dodawać do sałatek, makaronów, ryb, marynat warzywnych. Najlepiej dorzucać garść lub dwie już na wykończone danie.Caper zachowuje również właściwości lecznicze. Kora korzenia jest stosowana w leczeniu różnych chorób, takich jak artretyzm, reumatyzm, choroby skóry.

Kuchnia śródziemnomorska bez kaparów byłaby niespełniona.

➡️Kapary są wyraziste w smaku i niebiańsko dobre.

➡️Znajomością z nimi chwalą się sałatki, przekąski i sosy.

➡️Drobnych kaparów podczas posiłku nigdy nie jest dość!

➡️Niepozorne, ale lubią namieszać w kuchni!

2951
180 Przedmioty