Kapary w solance, gotowe do podania 150g
✅Składniki: Kapary, woda, ocet, sól,
✅Waga: 150g
✅Termin ważności: 07.02.2026
15,19 zł
Brutto
Znakomity składnik kuchni greckiej i śródziemnomorskiej. Ma szerokie zastosowanie w celu nadania smaku delikatnym potrawom i sosom. Dodatkowo kapary stosowane są jako pikantny dodatek do letnich sałatek z pomidorami lub z kapustą.
Kapary można dodawać do sałatek, makaronów, ryb, marynat warzywnych. Najlepiej dorzucać garść lub dwie już na wykończone danie.
Caper zachowuje również właściwości lecznicze. Kora korzenia jest stosowana w leczeniu różnych chorób, takich jak artretyzm, reumatyzm, choroby skóry.
Kuchnia śródziemnomorska bez kaparów byłaby niespełniona.
Kapary są wyraziste w smaku i niebiańsko dobre.
Znajomością z nimi chwalą się sałatki, przekąski i sosy.
Drobnych kaparów podczas posiłku nigdy nie jest dość!
Niepozorne, ale lubią namieszać w kuchni!
2514
56 Przedmioty