Kapary w solance, gotowe do podania 150g


✅Składniki: Kapary, woda, ocet, sól,
✅Waga: 150g
✅Termin ważności: 07.02.2026

15,19 zł
Brutto
Ilość

Znakomity składnik kuchni greckiej i śródziemnomorskiej. Ma szerokie zastosowanie w celu nadania smaku delikatnym potrawom i sosom. Dodatkowo kapary stosowane są jako pikantny dodatek do letnich sałatek z pomidorami lub z kapustą.

Kapary można dodawać do sałatek, makaronów, ryb, marynat warzywnych. Najlepiej dorzucać garść lub dwie już na wykończone danie.

Caper zachowuje również właściwości lecznicze. Kora korzenia jest stosowana w leczeniu różnych chorób, takich jak artretyzm, reumatyzm, choroby skóry.
Kuchnia śródziemnomorska bez kaparów byłaby niespełniona.

Kapary są wyraziste w smaku i niebiańsko dobre.
Znajomością z nimi chwalą się sałatki, przekąski i sosy.
Drobnych kaparów podczas posiłku nigdy nie jest dość!
Niepozorne, ale lubią namieszać w kuchni!

2514
56 Przedmioty