Liście Winogron Faszerowane o Smaku Cytrynowym 280g Makedoniki
✅Waga: 280g
✅Data ważności: 04/2028
✅Kraj pochodzenia: Grecja
✅Opakowanie: puszka
✅Skład: Ryż ugotowany 65%, liście winorośli 15%, olej sojowy 10%, woda, cebula, sól, koper, mięta, pieprz, środek zakwaszający: kwas cytrynowy, sterylizowany gotowy posiłek
✨Faszerowane liście winogron z ryżem to wyjątkowe danie, które od wieków zachwyca miłośników kuchni śródziemnomorskiej, bliskowschodniej i bałkańskiej. W różnych regionach potrawa ta znana jest pod różnymi nazwami, takimi jak dolma, sarmale czy yalandji, ale wszędzie cieszy się podobnym uznaniem. Jest to nie tylko smaczna propozycja na obiad czy przekąskę, ale również potrawa pełna symboliki, często przygotowywana na uroczyste okazje.
✨Wartość Odżywcza na 100g:
✔️Energia: 676Kj/162Kcal
✔️Tłuszcze: 10,0g w tym nasycone: 1,7g
✔️Błonnik: 2,1g
✔️Węglowodany: 14,9g w tym cukier: 1,1g
✔️Białko: 2,1g
✔️Sól: 1,2g
✨Wszystko zaczęło się w 1972 roku, kiedy firma została założona przez Vlassisa Halvatzsisa. Kilka lat później, w 1980 roku, firma przeniosła się do obszaru Nea Philadelphia w West Attica.
✨Bardzo ważnym momentem dla firmy była nowa era, która została zainaugurowana w latach 1989-1991, kiedy firma przejęła firmę, dwóch synów rodziny Halvatzis i Leonidas Halvatzis, którzy do dziś są właścicielami firmy.
✨W 1993 roku powstał pierwszy zakład produkcyjny o powierzchni 2000 mkw. Teren na terenie Aspropyrgos w West Attica. Ponadto kolejnym ważnym momentem dla firmy był w 1997 roku relokacja i rozbudowę zakładu produkcyjnego w rejonie Rizos of Skydra w Macedonii o powierzchni 25 000 mkw. Jednostka produkcyjna jest nadal w Skydra.
✨Kolejnym dużym postępem w zakresie standardów firmy było opracowanie nowej linii produkcyjnej w 1998 roku w kategorii konserw i „gotowe na picie” warzyw o nazwie „AEGEAN”.
✨2004 roku rozpoczęcie działalności eksportowej firmy z Bonjour jamalade jako pojazdem
✨Firma otrzymała certyfikat ISO w 2006 r. pod nadzorem Lloyd’s Register. Firma posiada certyfikat ISO 22000: 2005 oraz zgodnie z normami BRC i IFS.
✨W 2007 roku rodzina Halvatzis powitała kolejną gamę produktów w kategorii dżem, w rzeczywistości pierwszy bez konserwantów owocowy dżem, tworząc / wykorzystanie nowego innowacyjnego bezpiecznego opakowania PP/EVOH/PP.
✨Halvatzis Makedoniki nagrodzony nagrodą „Business Consistency” przyznaną przez Interamerican Group.
✨Wręczenie Halvatzis Makedoniki nagrodą „Doskonałość rzemiosła” podczas wydarzenia Made in Grecja 2017 organizowanego przez SEB we współpracy z Grecką Akademią Marketingu i BEA.
✨Nagroda Halvatzis Makedoniki przyznana przez Izbę w Pelli za wkład firmy w rozwój prefektury.