Oliwa z oliwek Physis of Crete 0,2 Extra Virgin-5 L OUTLET

Oliwa Physis of Crete Extra Virgin produkowana przez rodzinę Asmarianakis to najwyższej klasy limitowana oliwa z serii Premium Quality GOLD. Bardzo niska kwasowość świadczy o wysokiej klasy produkcie.

✅ Kwasowość partii: 0,21%

✅ Kraj pochodzenia: Grecja, wschodnia Kreta

✅ Objętość: 5 l

✅ Skład: 100% oliwa z oliwek uzyskana na zimno, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych

✅Data ważności: 05/2025

Najlepsza do gotowania, sałatek i zimnych potraw. Warto spróbować z kromką dobrego pieczywa.

283,99 zł
Brutto
Obecnie brak na stanie
Ilość

➡️Oliwa posiada uszkodzoną puszkę (wgniecenie), natomiast jest to w pełni wartościowa oliwa!!

Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. W warunkach chłodniczych może zmętnieć, lecz nie traci swoich wartości odżywczych, w temp. pokojowej powraca do pierwotnej klarowności.

Nagrodzona w 2015 roku w corocznym, prestiżowym konkursie organizowanym w UK przez Guild of Fine Food. Nagrody te zwane są często "Oskarami w świecie żywności". W 2017 roku zdobyła brązowy medal na międzynarodowym konkursie w Londynie IOOC Bronze Quality Award.

‼️ Nagradzana co roku w prestiżowym konkursie organizowanym w UK przez Guild of Fine Food. Nagrody te zwane są często "Oskarami w świecie żywności". Zdobywa również wiele wyróżnień w prestiżowych konkursach na całym Świecie.‼️

CENNY DAR ŻYCIA

Jako produkt naturalny, oliwa z oliwek jest uważana dziś na całym świecie jako podstawowy składnik zdrowej i zbilansowanej diety.

Wielu Greków zaczyna swój dzień od wypicia łyżki oliwy z oliwek extra virgin, ponieważ wpływa ona doskonale na krążenie, przemianę materii i obniża poziom cholesterolu. Dzięki zawartości jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych przyczynia się do:

  • spowolnienia rozwoku miażdżycy,
  • obniżenia poziomu szkodliwego cholesterolu we krwi,
  • zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na choroby układu sercowo-naczyniowego, wrzody żołądka, cukrzycę, astmę i układu kostnego,
  • zapobiega powstawaniu komórek rakowych,
  • poprawia pamięć i koncentrację,
  • oraz poprawia trawienie.
1-281